1 Mart 2011 Salı

açma




malzemeler:

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2 tane haşlanmış iyice ezilmiş patates

20 gr lık yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

1 yumurta sarısı

dışarda bekletilmiş 50 gr kadar margarin

yapılışı:

yumurta ve margarin hariç bütün malzemeleri kaba alarak hamuru yoğuralım ama iyice yoğuralım ve mayalanması için bekletelim elimize limon büyüklüğünde hamur alalım arasına yumuşamış margarin sürelim ve şekil verip tepsiye alalım tepsidede bir yarım saat daha bekletelim fırına vermeden yumurta sarısınıda sürelim arzu ederseniz susamda serpebilirsiniz ...afiyet olsun.....

2 yorum:

Leyla dedi ki...

günaydin nurcugum nasilsin
acma sahane olmus ellerine saglik
sevgilerimle
leyla
ugurbocegi1

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com