9 Mart 2009 Pazartesi

sarı kanat fırında

malzemeler:
1 kilo sarıkanat
2 domates
1 kuru soğan
2 limon
zeytinyağ
yapılışı:
balıkları temizletip alalım :))eve gelince yıkayalım süzelim tuzlayıp her yerine zeytinyağ sürelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerine domates soğan limonları yerleştirip fırına verelim kızardığında çıkarıp afiyet le yerizz yanındada bir yeşil salata mis gibi :)))....afiyet olsun.....



un helvası

malzemeler:
125 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
yapılışı:
tencereye margarini alıp eritelim eridikten sonra unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım.bu arada başka bir tencereye süt ve şekeri koyup ocağı yakalım .unu kahverengi olana kadar kavuralım kıvamı geldiğinde kaynayan şerbeti unun içine boşaltalım topaklanmaması için
süt kendini çekip kıvam alana kadar ezerek karıştırmaya devam edelim tencerenin ağzını kapatıp ocağı söndürelim dinlensin biraz. servis yaparken helvayı alt üst edip karıştırdıktan sonra afiyetle yemeye hazırdır...afiyet olsun