17 Şubat 2009 Salı

yalancı tiramisu


kek için malzemeler:
1 su bardagindan 1 parmak eksik un
1 su bardagi süt
2 yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 çay bardagi seker
3 yemek kasigi kakao
kabartma tozu
keki islatmak için:
1 bardak süt
muhallebi için malzemeler:
1 buçuk fincan un
1 buçuk fincan seker
yarim kilo süt
50 gr margarin
1 bardak süt ve kremsanti
1 su bardagi hindistan cevizi
yapilisi:
kek malzemelerini karistir 150 derecelik firina ver ince bir kek olacak kizardiktan sonra firindan alip üzerine 1 bardak soguk süt gezdirelim.kremsantiyi 1 bardak sütle çirpip hazirlayalim .muhallebi için bütün malzemeleri ocakta kaynayana kadar pisirelim biraz ilidiktan sonra kremsantiyide muhallebiye ilave edip mikserle çirpalim ve kekin üzerine dökelim hindistan cevizinide serpelim dolaba alalim...çok hafif bir tatlidir.....afiyet olsun...........

yalancı içli köfte


malzemeler:
yarım kilo kıyma
2 adet kuru sogan
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı margarin
kırmızı biber,karabiber,tuz
4 yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ

kızartmak için:
2 yumurta
galete unu

yapılışı:
margarini tencereye alıp eritelim içine kıymayı ve yemeklik doğranmiş soğanı ekleyip kavuralım.baharatını ekleyelim.iyice kavurduktan sonra içine 1 su bardağı ince bulguru ekleyip karıstıralımtencerenin kapağını kapatalım.1 yumurta,1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı siviyagi iyice çirpalim.yufkanın birini tezgaha serelim bu harcı üzerine gezdirelim ikinci yufkayı üstüne alalım yine harcı gezdirelim.yufkayı 8 e bölelim geniş taraflarına kıymalı harçtan koyalım kalın sigara böreği gibi saralım kalan diğer 2 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.sıra geldi kızartmaya 2 yumurtayı çırpalım 2-3 yemek kasığı su ekleyip çırpalım.sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım............afiyet olsun..........

zerde

malzemeler:
8 bardak su
4 su bardagi seker
1 su bardagi pirinç
1 yemek kasigi zerdeçal

yapilisi:

Pirinci yikayip 8 bardak su ve 1 bardak sekerini ve 1 bardak pirinci ekleyerek ocaga alalim.Kaynamaya baslayinca kaynardan düsmeyecek vaziyette altini kisalim ve pirinçler uzamayip pismesine yakin geri kalan 3 bardak sekerini ekleyelim1 yemek kasigi zerdeçali 2-3 yemek kasigi sicak suya islatalim ve rengi çikinca bir çay süzgeçinde süzelim.Süzdügümüz sari suyu zerdenin üzerine ekleyip bir-iki tasim kaynatalim.(eger koyulasmazsa 1 yemek kasigi nisasta ile kivami baglayabiliriz)daha sonra kaselere bosaltip kus üzümü ve findik fistik ile süsleyebiliriz...afiyet olsun..

zeytinyağlı portakallı kereviz


malzemeler:
3 adet kereviz
1 adet havuç
yarım su bardağı bezelye
1 su bardağı portakal suyu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
yapılışı:
kerevizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım kararmamaları için limonlu suyun içine atalım.Bi taraftan havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım ve bezelyelerle beraber haşlayalım.Soğanıda küp şelinde incecik doğrayalım sıvıyağda sarartalım üzerine kerevizleri ve incecik doğranmış kereviz yapraklarını ,portakal suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim pişmesine yakın tuzunu ,şekerini,bezelye ve havucu ekleyip bir beş dakika daha pişirelim.soğukken servis yapalım .(ılık daha güzel bence:)).....afiyet olsun......

talaş böreği

malzemeler:
1 paket milföy hamuru
250-300 gr kuşbaşı doğranmış et
5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 adet küp doğranmış haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
tuz,karabiber,kimyon


yapılışı:

soğanı yemeklik doğrayıp tavada erittiğimiz margarinle kavuralım üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi alıp 1-2 dakika kavurmaya devam edelim daha sonra 1 bardak su ekleyip etleri pişirelim pişmesine yakın haşlanmış bezelye , patatesi ve baharatını ekleyip 2-3 dakika pişirelim.milföy hamurunu tezgaha alalım elimizle veya merdane ile biraz büyütelim tam ortasına hazırladığımız harcı koyalım dört ucunu birleştirelim ve birleşme yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye alalım.üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim fırına verelim.....afiyet olsun.......