18 Şubat 2011 Cuma

milföy pastası




malzemeler:

10 adet milföy

yarım kilo süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

pudra şekeri

yapılışı:

kare milföyleri her birini ikiye keserek 20 adet dikdörtgen milföy elde edelim fırın tepsisine yerleştirdiğimiz milföyleri fırında yaklaşık 20-25 dk kabarana kadar pişirelim . muhallebiyihazırlamak için tencereye sütü,unu,nişastayı,şekeri alalım koyulaşana kadar pişirelim.muhallebi ve milföyler soğuyunca bir milföyü elimize alalım üzerine muhallebi sürelim (bol olsun muhallebi) onun üzerinide milföyle kapatalım ve pudra şekeri eleyelimm...afiyet olsun.....

2 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

farklı bir tarifmiş...ellerine sağlık...

Öcal-mutfak-Esra dedi ki...

benimde buna benzer bir tarifim var ,ben milföyleri küçük kareler şeklinde keserek içini puding dolduruyorum.sizinkide çok güzel olmuş ,ellerinize sağlık.