MALZEMELER
1ŞİŞE SADE SODA,
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 PAKET YAŞ MAYA
ALDIĞI ADAR UN
PEKMEZ
SUSAM
YAPILIŞI
SÜT ILIĞA YAKIN OLACAK SÜTÜ SIVIYAĞI ŞEKERİ TUZU MAYAYI VEDE SODAYI İYİCE ELLE KARIŞTIR SONRADA UNUNU İLAVE ET ELE YAPIŞMAYAN KULAK MEMESİNE YAKIN HAMUR YAP , SONRA CEVİZDEN BİRAZ DAHA BÜYÜK PARÇA ALARAK ELLE YUVARLIYORUZ SONRA ELLE PUĞAÇA AÇAR GİBİ YUVARLAK YAPIYORUZ SONRA YUVARLAK KARŞILIKLI İKİ KENARI BİRBİRİNİN ÜSTÜNE KAPATIYORUZ,AÇILMASIN DİYE ELLE BİRAZ PARMAKLARLA BASIYORUZ DİKDÖRTGEN ŞEKLİNİ VERMEK İÇİN YANLARDANDA ELİMİZLE HAFİF İKİ TARAFTAN BİRAZ İÇE DOĞRU BASIYORUZ OLDU SANA DİKDÖRTGEN , ÖTE YANDAN BİR TEPSİYE 3YADA 4 KAŞIK PEKMEZ KOYUP 2 YADA3 ÇORBA KAŞIĞI SU KOYUP BİRAZ AÇIYORUZ , SONRA YAPTIĞIMIZ SİMİTLERİ DÜZ TARAFI PEKMEZLİ TARAFA GELECEK ŞEKİLDE SIĞDIĞI KADAR DİZİYORUZ TEPSİ DOLUNCA SİMİTLERİ ŞEKLİNİ BOZMADAN PEKMEZLİ TARAFINI SUSAMA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE SEYREK ARALIKLARLA DİZİYORUz TEPSİDE BİRAZ 20,25 DAKİKA BEKLETİP ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ...