1 Mayıs 2009 Cuma

kemalpaşalı muhallebi

malzemeler:
yarım paket kemal paşa tatlısı
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon
muhallebi için malzemeler:
1 kilo süt
1 buçuk kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
25 gr margarin
1 paket krem şanti
yapılışı:
2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatalım 1-2 damla limonu damlatalım içine kemal paşalarıda şerbetin içine atıp 20 dk kaynatalım kemalpaşalar şişip şerbeti çektiğinde ocağı kapatalım..muhallebi için margarini tencereye alıp erittikten sonra unu koyup kavuralım rengi saraınca un kokusu gidince sütü ekleyelim arkasından şekeri ekleyelim koyulaşıncaya kadar pişirelim.ocağı kapattıktan sonra toz kremşantiyi muhallebiye ekleyelim ve mikserle çırpalım.kuplara birer kemalpaşa koyup üzerlerine1 kepçe muhallebi dökelim tekrar kemal paşa koyalım yine üzerine muhallebi dökelimm...****afiyet olsun****