2 Mart 2010 Salı

patates pastası



malzemeler:
1 kilo patates
2 tane havuç
yeşil soğan maydonoz brüksel lahanası
mayonez ketçap limon suyu z.yağ tuz
yapılışı:
patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirelim ve iki parçaya ayıralım yarısına haşlanmış ezilmiş havucu ekleyelim diğer yarısına ince kıydığımız soğan maydonozları limon suyu ve z.yağı ekleyelim.
kek kalıbına streç saralım en alta havuçlu patatesi yayalım onun üzerine ince doğranmış mayonezle karıştırılmış brüksel lahanasını serelim onun üzerine bir sıra salatalık turşusu serelim en son yeşillik karıştırdığımız patatesi yayalım streçi sarıp dolaba alalım 15-20 dk sonra servis tabağına ters çevirelim süslemesi arzunuza bağlı ben ketçap ve mayonez kullandım...afiyet olsun......

kabak salatası


malzemeler:
1 kilo kabak
1 büyük boy havuç
1 kase sarımsaklı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
dereotu
1 kahve fincanı ceviz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
yapılışı:
havuç ve kabaklar rendelenir yarım çay bardağı su ile pişirilir.piştikten sonra süzgeçe alalım süzülsün.o arada tavada margarin ile unu kavuralım ve kabak havuç karışımını ekleyip bir iki çevirip ocağı kapatalım soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt, mayonez,dereotu ve cevizi ekleyip servis tabağına alalım ...afiyet olsun....

rulo patates salatası


malzemeler:
7-8 patates
garnitür(havuç,bezelye)
sosis (arzuya bağlı)
salatalık turşusu
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
yapılışı:
patatesleri haşlayıp ezip içine limon suyu ve zeytin yağı ekleyip yoğuralım.tezgaha streçi serip üzerine patatesi yayalım onun üzerine yoğurt ve mayonez karışımının yarısını sürelim koymak istediğiniz malzemeleri yerleştirin biz garnitür ve turşuyu serpiştirelim ..
streçin bir ucundan tutarak rulo yapalım servis tabağına alıp buzdolapta 1 saat bekletelim dilimlenmesi rahat olsun diye servis yapacağımız zaman kalan yoğurt mayonez karışımını üzerine sürelim süsleme arzuya göre.....afiyet olsun


çerkes tavuğu

malzemeler:
1 tavukgögsü
1 su bardagi ceviz
1 dilim bayat ekmek
2 dis sarimsak
tuz
yapilisi:
tavuk gögsünü haslayalim pistikten sonra etlerini didikleyelim servis tabagina alalim.cevizi rondodan geçirelim daha sonra içine ekmegi sarimsagi tavugu hasladigimiz sudan 1 su bardagi ekleyip bunlarida rondodan geçirelim tuzunu karabiberini atalim karistiralim bu harci didiklenmis tavugun üzerine döküp karistiralim.istenirse üstüne kirmizibiberli yag süs olarak dökülebilir ....afiyet olsun....

közlenmiş kırmızı biber salatası

Malzemeler
5-6 adet kırmızı biber
1 kase süzme yoğurt
1 kase normal yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
biberleri ayıklayıp fırında közleyelim ince ince doğrayalım. Orta boy bir kasenin içinde yoğurtları iyice çırpalım içine sarımsağı, biberleri ve zeytinyağını koyup karıştıralım. **afiyet olsun**