17 Haziran 2013 Pazartesi

tavuklu tel şehriye salatası

Malzemeler:

2 Su bardağı tel şehriye
yarım tavuk göğsü
1 Küçük kutu konserve mısır
Kornişon turşu
2 adet tane közlenmiş kırmızı biber
Taze soğan
Maydanoz
Dereotu
yeşil soğan

sosu için:

Zeytinyağı
Nar ekşisi
Sumak
Tuz
Limon suyu


HAZIRLANIŞI:

Az sıvı yağ da şehriye rengi dönene kadar kavrulup 2 su bardağı sıcak su ilave edilip suyu çekene dek pişirilir demlenmeye bırakılır..Tavuk göğsü haşlanıp didiklenir…
Şehriye soğuduktan sonra üzerine doğranmış kornişon,mısır,kırmızı biber, didiklenmiş tavuk göğsü, kıyılmış taze soğan,dereotu ve maydanoz eklenir sos malzemeleri de karıştırılıp salatanın üzerine dökülüp harmanlanır...
Afiyet olsun…