5 Mart 2009 Perşembe

renkli patatesler

malzemeler:
8-9 adet orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet rendelenmiş havuç
küçük bir demet dereotu veya maydanoz doğranmış
kırmızı pul biber
tuz
yapılışı:
patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezme aleti ile geniş bir kapta ezelim tereyağını ilave edelim patateslerin sıcaklığı ile erisin en son tuzunu ekleyip karıştıralım ayrı ayrı tabaklara havucu,maydanozu,ve biberi koyalım patatesten küçük toplar yapalım birazını havuca birazını maydanoza birazınıda bibere bulayalım servis tabağına alalım....afiyet olsun

misket köfte

malzemeler:
2 su bardagı bulgur
1 su bardagı un
1 yumurta
tuz
su
sos malzemeleri:
yarım su bardagı zeytinyag
1 buyuk bas sogan
1yemek kasıgı biber salcası
arzuya göre baharatlar(karabiber,kimyon,nane)
yapılısı:
bulgur ve yumurtayı iyice yoguralım.unu ilave edip su ile hamuru birlestirelim.misket gibi yuvarlıyalım.kaynayan tuzlu suya köfteleri atalım yaklasık pisme suresı 10 dk dır.sudan cıkarıp süzgece alalım.onlar süzülürken sosunu yapalım.
sos yapılısı:
tavaya yagı alalım.soganı rendeleyip salca ve baharatları hep beraber pisirelim.servis tabagında köfteleri ve sosu harmanlayalım.

yoğurtlu köfte


malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 yumurta
tuz
su
1 demet pazı
yoğurt
sarımsak
yapılışı:
(aynı misket köfte gibi) bulgur ve yumurtayı iyice yoğuralım unu ilave edip su ile birleştirelim hamur birbirini tuttuğu zaman misketten küçük parçalara ayıralım ve haşlayıp süzelim pazıyıda önce saplarını daha sonra yapraklarını ince ince doğrayıp haşlayıp süzelim.bütün malzemeyi sarımsaklı yoğurda karıştıralım su ile inceltelim (ne koyu olacak ne sıvı)....afiyet olsun...

muhallebili kadayıf

malzemeler:
250 gr tel kadayıf
125 gr tereyağ
ceviz içi
muhallebisi için:
yarım kilo süt
1 buçuk fincan un
1 buçuk fincan şeker
50 gr margarin
1 bardak süt +1 paket kremşanti
yapılışı:
kadayıfı buzluğa atalım 2 saat kalsın çıkardığımızda bıçakla ince ince keselim tereyağını ve kadayıfı geniş bir tencerede kısık ateşte kavurmaya başlayalımrengi dönmeye başlayınca cevizide içine atalım kadayıfın rengi kahverengi olduğunda ocağı kapatalım.muhallebi için olan bütün malzemeleri tencereye alıp ocakta kaynayana kadar pişirelim piştiğinde 50 gr margarini içine atıp mikserle çırpalım.sütle kremşantiyide çırpıp muhallebi biraz ılıdığında içine koyalım biraz daha mikserle çırpalım.büyük dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını elimizle bastırarak yerleştirelim üzerine muhallebiyi boşaltalım en üstüne kalan kadayıfı dikkatle yaydıktan sonra dolaba alalım en az 2 saat beklesin....afiyet olsun...