8 Eylül 2010 Çarşamba

gül tatlısı





malzemeler:

yarım paket margarin

yarım su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt

yarım su bardağı irmik

1 yumurta

1 kabartma tozu

aldığı kadar un

şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

yapılışı:



Hamur malzemelerinin hepsi bir kabın içiresine koyulup yoğrulmaya başlanır ve kulak memesi kıvamına gelince şekil verme işlemine geçilir

Hamurdan bir parça koparılıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açılır.Çay bardağının ağzıyla üç tane yuvarlak kesilir

Bu kestiğimiz üç yuvarlak uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yukarı doğru sıralanır ve aşağıda kalan hamurun her iki ucuna birer tane fındık koyulur

Daha sonra hamuru aşağıdan başlayıp yukarıya doğru fındıklar kaymadan katlama işlemi yapılır.

Şimdi elde ettiğimiz şekli ortasından bıçakla kesme zamanı




kesme işleminden sonra iki adet gül elde etmiş oluyoruz.fındıklar yukarı gelecek şekilde yağlanmış tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra 5 dk dinlendirip şerbetini dökelim...afiyet olsun.....


Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Şerbet koyulaşınca içine limon suyu koyulup ateş beş dakika sonra kapatılır şerbet soğumaya bırakılır.