16 Şubat 2009 Pazartesi

kol böreği


malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
2 yumurta(birinin sarısını ayırıyoruz)
1 tatlı kaşı tuz
1 tatlı kaşı şeker
1 küçük yaş maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
300 gram kıyma
2 adet kabukları soyulup rendelenmiş patates
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Karabiber,pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına su,süt,şeker ve mayayı koyup mayayı eritiyoruz.Daha sonra yağ ve yumurtaları ilave edip karıştırıyoruz..Tuzu unutmuyoruz..Unumuzu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz..Hamurumuzun üzerini kapatıp yaklaşık 40 dakika bekletiyoruz..O arada içi hazırlıyoruz..Bir tencereye yağ ve kıymamızı alıp suyunu salıp çekinceye dek kavuruyoruz..İnce kıydığımız soğanları ekliyoruz..Soğanlar hafif pempeleşince rendelenmiş patateslerimizi ilave edip yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.En son ince kıydığımız maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alıyoruz..Hamurumuzu 5 bezeye ayrıyoruz.Her bir bezeyi açabildiğimiz kadar açıp soğumuş olan harcımızın 5 te birini yufkamızın kenarına döşüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz..Diğer bezelerede aynı işemi yapıp yağlanmış tepsiye kendi etrafında doluyoruz..Tepside de yaklaşık yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derece arasındaki fırına verelim..afiyet olsun....