20 Şubat 2014 Perşembe

zeytinyağlı enginar


Malzemeler;
5 adet Enginar
1 cam konserve Garnitür (Havuç ve patatesi bulmak çok kolay fakat evde her her zaman bezelye olmadığından garnitürü tercih ediyorum,eğer elinizde malzemeniz var ise )
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı kadar bezelye
1 adet iri kuru Soğan
2 adet limon
1 bardak su
tuz
4 kesme şeker
1 tutam dereotu


Yapılışı; 
Enginarları iyicene temizleyin derin bir kabın içine bir adet limonu sıkıp enginarları içine oturtun.kabınız derin olursa iyi olur çünkü enginar su üstüne çıkarsa karara bilir..

Diğer taraftan garnitür kullanmayacak iseniz havuç ve patatesi küçük küpler haline getirin ve bezelye ile beraber biraz haşlayıp ( Çok fazla yumuşatmayın ) hazır duruma getirin. Kuru soğanı yine havuç ve patates gibi küp şeklinde kesin ve zeytinyağı ile tencerede kavurun arkasından enginarları limonlu sudan çıkarıp soğan ile birlikte bir limon kesme şeker ve tuz ile birlikte alt üst ederek tencerede kavurmaya devam edin, daha önceden haşladığınız havuç bezelye ve patatesi ilave veya hazır garnitürü edip tekrar kavurun. (garnitürü illaki enginarın ortasında pişirmenize gerek yok pişirdikten sonra üzerilerine koyabilirsiniz.) Suyunu ilave edip 20 veya 25 dakika pişirdikten sonra yemeğiniz hazır duruma geliyor. Soğuması için önce oda sıcaklığında bekletip daha sonra servis yapacağınız kaba alın ve garnitürü enginarların ortasına alıp üzerilerine kıyılmış dereotu ile süsleyin.....afiyet olsun.....