2 Mart 2009 Pazartesi

hasan paşa köftesi

malzemeler:
köfte için:
300 gr Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
Bayat Ekmek İçi
Kimyon
Kekik
Tuz
püre için malzemeler:
2 Patates
1 Çay Bardağı Rende Kaşar
50 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
yapılışı:
Köfte malzemeleri yoğuralım dinlenmeye bırakalım.Patatesler soyup doğrayalım üstünü geçecek kadar su koyup ve haşlayalım. Bu arada Köfteden cevizden az büyüklükte parçalar alıp içlerini oyarak çanak şekli verelim 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirelim. Haşlanan patatesin içine sıcakken tereyağı ve kaşar peynir koyarak püre haline getirelim. Fırından çıkardığımız köftelerin içine püre koyalım. Salçayı 1 bardak su ile karıştırıp köfte tepsisine dökelim fırına verelim tekrar. Köfteler pişene kadar ve patatesler hafif kızarana kadar fırında tutalım....afiyet olsun.....

jöleli vişneli parfe


malzemeler:
1 paket krem şanti
1 paket cici bebe bisküvi
1 paket vişneli jöle
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
(eğer varsa vişne)
yapılışı:
süt ile kremşantiyi çırptıktan sonra cevizi ve bisküvileri ağıza gelecek biçimde kırıp şantiye ekleyelim.jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım karıştırarak soğutalım vişne parçalarınıda içine atalım ve bisküvili karışıma ekleyip karıştırıp kalıba alalım dolapta en az 2 saat bekletelim(jöle dibe çökecektir)servise hazırdır.....afiyet olsun....