16 Eylül 2015 Çarşamba

pastane usulü üzümlü kurabiye

 bu tarif rumma arkadaşımdan alınmıştır

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
3 adet yumurta (bir sarısı ayrılacak)
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
4- 5 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilmeli

yapılışı

hamur yoğurma kabımıza oda ısısındaki  tereyağını, toz şekeri,yumurtaları alıp mikserle çırpalm

Ununu yavaş yavaş ekleyerek  kabartma tozunu da ilave ederek  ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyorup üzümüde ekleyelim hamura.

 Hazırladığımız hamuru 4 parçaya bölüyoruz.Un serpilmiş tezgahta her parçayı merdane ile açıyoruz.Açtığımız hamuru rulo yapıyoruz.
Rulo yaptığımız hamura parmaklarımızla bastırarak düzlük veriyoruz.  Bir tepsiyle buzdolabına kaldırıyoruz. Her parçayı bu şekilde yapıp buzdolabında bekletiyoruz.(15 dk )
Hamurları dolapdan alıp üzerlerine yumurta sarısı ile 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırıp sürüyoruz. Kahvaltı çatalı ile boydan boya yavaşça çiziyoruz. Verev verev kesip fırın tepsimize diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 c fırında kızarana kadar pişiriyoruz (çok kızarmasın üzümler yanar ve acımsı bir tat olur)afiyet olsun