26 Eylül 2014 Cuma

KOKOSTAR KEK


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tepeleme + 1 yemek kaşığı kadar un
İçi için:
2 adet yumurta akı (Yumurtalar büyükse 1 adet yumurta akı).
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
Şekeri ekleyin ve kabarıncaya kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip güzelce çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
İç malzemesi için, bir kabın içinde yumurta akları, Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın.
Kıvamı, elde şekillendirecek kıvamda olmalıdır.
Kek kalıbını yağlayın. Kek harcının yarısını kalıba dökün.
İç harcından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fotoğraftaki gibi kek harcının ortasına yan yana yerleştirin. ( Ben 2 tatlı kaşığı ile yuvarlak şekil verdim ama elinizle de şekillendirebilirsiniz).
Kalan kek harcını topların üzerine dökün.
Soğuk 180 derecelik fırında ilk 20 dakikadan sonra ara ara kontrol ederek pişirin.
Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın.