17 Haziran 2009 Çarşamba

kömbe


malzemeler:
1 kg un
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 paket maya
su
içi için malzemeler:
yarım kilo kıyma
3 tane soğan
kırmızı biber-karabiber-tuz
üzerine sürmek için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
yapılışı:
unu yoğuracağımız kaba alıp sütü, sıvı yağı, tuzu ve mayayı alıp azar azarda su ekleyerek yoğuralım kulak memesi olacak.hamur yarım saat dinlenirken içini hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyelim baharatınıda atıp iyice yoğuralım hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayıralım birini oklava ile açıp yağladaığımız tepsiye alalım üzerine kıymalı harcı yayalım ve elimizle üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpelim diğer hamuruda açıp kıymalı harcın üzerine kapatalım .üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu iyi çırpıp sürelim fırına verelim.....afiyet olsun.....

turşu kavurması

malzemeler:
karışık turşu
1 soğan
sıvıyağ
yapılışı:
soğanı piyazlık doğrayalım sıvıyağda sararana kadar kavuralım sarardığında turşuları ilave edip 2 dk daha çevirip ocağı kapatalım ılık servis yapalım....afiyet olsun.........

mısırlı salata

malzemeler:
mısır
közlenmiş kırmızı biber
yeşil zeytin
dereotu
tuz
limon
zeytinyağ
dereotu
(haşlanmış tavuk etide eklenebilir)
yapılışı:
közlenmiş biberi , dereotunu ve zeytini ince ince doğrayalım bütün malzemeleri birbirine karıştıralım çok hafif ve nefis bir salata .....afiyet olsun...