15 Şubat 2009 Pazar

kazan kebabı


malzemeler:
250 gr yağlı kıyma
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber,tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
yapılışı:
patlıcanları 1 er cm kalınlığında kabuklarını soymadan verev keselim tuzlu suda 10 dk bekletelim.soğanı yemeklik ,biberleri küçük küçük doğrayalım kıymaya ilave edelim salçasını pul biberini,tuzunu,karabiberini atıp yoğuralım.patlıcanları yıkadıktan sonra aralarına köfteli harçtan koyalım.tencereye dizelim domatesleride düz oarak keselim 1 er cm aralıklı keselim arasına harçtan koyalım .yarımsu bardağı su ve yarım çay bardağı sıvıyağı üzerine gezdirelim .önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.........afiyet olsun........

lokum


malzemeler:
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
1 buçuk kahve fincanı un
25 gr kadar margarin
1 paket kakaolu bisküvi
yapılışı:
margarini tencere alıp eritelim eridiğinde unu ekleyip sararana kadar kavuralım topaklanmaması için devamlı karıştırarak sütü ve şekeride ekleyelim koyulaşıncaya kadar pişirelim.mikserle 10 dk çırpalım.bisküvileri rondodan geçirelim tepsiye yayalım ( büyük fırın kare tepsi)üzerine muhallebiyi boşaltalım 1 saat kadar dolapta bekledikten sonra uzun şeritler keselim ve ucundan kıvırarak rulolar yapalım ......afiyet olsun....

kömbe


malzemeler:
1 kg un
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 paket maya
su
içi için malzemeler:
yarım kilo kıyma
3 tane soğan
kırmızı biber-karabiber-tuz
üzerine sürmek için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
yapılışı:
unu yoğuracağımız kaba alıp sütü, sıvı yağı, tuzu ve mayayı alıp azar azarda su ekleyerek yoğuralım kulak memesi olacak.hamur yarım saat dinlenirken içini hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyelim baharatınıda atıp iyice yoğuralım hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayıralım birini oklava ile açıp yağladaığımız tepsiye alalım üzerine kıymalı harcı yayalım ve elimizle üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpelim diğer hamuruda açıp kıymalı harcın üzerine kapatalım .üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu iyi çırpıp sürelim fırına verelim.....afiyet olsun.....

aşure

malzemeler:
buğday
nohut
kuru fasulye
pirinç
toz şeker
incir
kayısı
sarı üzüm
karanfil
üzerine:ceviznartarçınfındık

yapılışı:

buğdayı iyice yıkayalım üzeri geçecek kadar su ilave edip 5 dk kaynatalım serin bi yerde bir gece bekletelim.fasulye ve nohutuda aynı şekilde hazırlayalım bir gece bekletelim.sabah bugdayı yıkayıp büyük bir tencereye alalım suyunu ilave edip pişirelim ara ara sıcak su ekleyebiliriz nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım pişince sularını süzüp buğdayın içine atalım 1 yemek kaşığı kadarda pirinç atalım kıvamı gelene kadar devamlı karıştıralım önceden yıkanmış sıcak suda bekletilmiş tavla zarı büyüklüğünde doğranmış kayısı incir , üzümleri ve şekerini karanfili atalım meyvalarda piştikten sonra biraz ılıdıktan sonra servis yapabiliriz.süsleme arzuya bağlı.....afiyet olsun.....

revani


malzemeler:
5 yumurta
5 fincan toz şeker
5 kaşık yoğurt
7 fincan un
2 fincan irmik
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
1 kilo şekerin 5 fincanını hamura kullanalım kalanını şerbete
4 buçuk su bardağı su
2 damla limon

yapılışı:

hamuru yapmaya başlamadan şerbeti hazırlayalım soğuması gerekiyor. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım çırpmaya devam ederken sırasıyla yoğurdu,unu,irmiği en sonda kabartma tozunu ekleyelim .nceden ısıtılmış fırına sürelim kızardığında çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.......afiyet olsun....