6 Şubat 2010 Cumartesi

patates kapama


malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı
8 adet patates
1 çay bardağı süt
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
karabiber
kırmızıbiber
kekik
1 su bardağı kaşar rendesi
yapılışı:
patatesi haşlayıp ezip süt ve tereyağ ilave ederek püre yapalım dikdörtgen bir kalıba streç veya folya geçirelim içini püre ile kaplayalım( üzerini kapatacak kadar püre ayıralım) gelelim etin hazırlanmasına eti tavaya alalım suyunu çekene kadar pişirelim sarımsağı baharatlarını ekleyelim birazda öle çevirelim ve ocaktan alıp püreli kalıbın ortasına boşaltalım üzerini ayırdığımız püre ile kapatıp buzdolapta 20 dk bekletelim .Dolaptan çıkarınca borcama ters çevirelim üzerine bir kaç parça tereyağ koyalım ve rende kaşarı serpip fırıne verelim kaşar eriyip kızardığında fırından alalım dilimleyerek servis yapalım..afiyet olsun

saklı pilav

malzemeler:
3 tane kemiksiz tavuk but
1 tane kuru soğan
1 su bardağı prinç
100 gr yağsız kıyma
kekik
karabiber
kırmızıbiber
tuz
yapılışı:
soğanı rendeleyelim 2 kaşık sıvıyağda kavuralımpirinci yıkayıp süzüp ekleyelim kıymayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim baharatlarını atalım 1 su bardağı su koyup pişmesini bekleyelim pişip dinlendikten sonra butların tam ortasına harçtan koyup butun bir tarafını diğer ucuna gelecek şekilde kapak gibi kapatalım çöp şişlerle tutturalım fırın poşetine yerleştirip fırına verelim ...afiyet olsun....