28 Ocak 2010 Perşembe

içli köfte

malzemeler:
yarım kilo ince bulgur
250 gr yağsız kıyma
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
2 fincan un
iç malzemesi:
yarım kilo kıyma
yarım kilo soğan
karabiber
kırmızı biber
maydanoz
tuz
üzerine:
tereyağ
yapılışı:
önce köftenin içini hazırlayalım kıymayı tavaya alalım suyunu çekene kadar pişirelim incecik doğradığımız soğanları ekleyelim soğanlar sararana kadar kavuralım ateşten almadan tuzunu baharatını ve maydanozu ekleyip ocağı hemen kapatalım..
sıra geldi köfte hamuruna kıymayla bulguru iyice yoğuralım diğer malzemeleride teker teker ekleyerek yoğurmaya devam edelim köfte hamuru tuttuğu zaman avcumuzu ıslatalım ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayalım sonra köftenin ortasını işaret parmağımızla çevirerek oyalım içine hazırladığımız kıymalı içten koyalım ağzını kapatalım. köftelerin hepsi yapıldıktan sonra tencerede suyu kaynatalım içine biraz tuz atalım ve köfteleri içine atıp haşlayalım .servis yaparken üzerine tereyağ gezdirelim....afiyet olsun....

maklube

malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kuru soğan
tereyağ
yapılışı:
kuş başı eti az su ile düdüklüde haşladım.patlıcan ve patatesleri halka halka kesip kızarttım pirinci yıkayıp süzdüm tereyağda kavurdum et haşlandıktan sonra onuda hafif yağda kavurdum sıra geldi tencereye yerleştirmeye :)soğanı halka doğradım tencerenin altına serdim üzerine etleri yaydım derken patates patlıcan pirinçi sırayla kat yaptım malzeme bitene kadar sıralama aynı en üste pirinç gelecek yine eti haşladığım süyü koyarak pişirdim pilavı yanında salata ve yoğurt muhteşemmm...afiyet olsun...