9 Kasım 2009 Pazartesi

beşamel soslu tavuklu börek


malzemeler:
3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
tuz karabiber
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su sıvıyağ
yapılışı:
tavuk etlerini haşlayalım. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştıralım.
beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritelim. unu ekleyip birkaç dakika kavuralım. sütü azar azar ekleyip. biraz tuz ekleyelim. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirelim. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştıralım.
yufkalardan birini serelim. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürelim. diğer yufkayı bunun üzerine koyup. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölelim. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyup. geniş bir sigara böreği sarar gibi saralım. böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürelim. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapalım.
2 ayrı tabağa su ve galete unu koyalım. böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayalım. börekleri yağlanmış tepsiye dizelim.
önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim..**afiyet olsun**