25 Şubat 2014 Salı

ISPANAKLI RULO BÖREK



MALZEMELER
5  adet yufka

2 demet ıspanak yaprakları

2 adet kuru soğan

1 fincan sıvıyağ(iç malzemesi için)

1 fşncan su (yufkaları sulamak için)

1 fincan sıvıyağ( yufkaları yağlamak için)

maydanoz,dereotu,

200 gr tuzsuz lor

1 tatlı kaşığı tuz

isteğe göre:karabiber,pul biber

üstüne sürmek için;

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt



YAPILIŞI

ıspanak yaprakları saplarından ayrılır, yıkanır iyice süzdürülür ince ince kıyılır,soğanlar ince ince doğranır
geniş bir kap içinde yapraklar,soğanlar,baharatlar,lor ve sıvıyağ karıştırılır.
yufkanın bir tanesi tezgaha yayılır,üzerine fırça ile bir miktar sıvıyağ ve su sürülür,iç malzemenin 5 te 1 i yayılır,üstüne ikinci yufka yerleştirilir,ilk yufkadaki gibi önce sıvıyağ sonra iç malzeme eşit olarak yayılır,5 kat yufka iç malzemeleriyle birlikte rulo yapılır.keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır

*tepsiye yerleştirilen ruloların üstüne yumurta,yoğurt karışımı sürülür

*200 c fırında pişirilir....AFİYET OLSUN....