9 Nisan 2009 Perşembe

elmalı kek


malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
kabartma tozu
aldığı kadar un
ceviz
tarçın
elma
yapılışı:
şeker ve yumurtaları iyice çırpalım daha sonra diğer malzemeleri teker teker ekleyerek boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim .tepsiye boşaltalım .elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyerek hamurun üzerine yerleştirelim önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verelim****afiyet olsun****

zeytinyağlı portakallı kereviz

malzemeler:
3 adet kereviz
1 adet havuç
yarım su bardağı bezelye
1 su bardağı portakal suyu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
yapılışı:
kerevizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım kararmamaları için limonlu suyun içine atalım.Bi taraftan havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım ve bezelyelerle beraber haşlayalım.Soğanıda küp şelinde incecik doğrayalım sıvıyağda sarartalım üzerine kerevizleri ve incecik doğranmış kereviz yapraklarını ,portakal suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim pişmesine yakın tuzunu ,şekerini,bezelye ve havucu ekleyip bir beş dakika daha pişirelim.soğukken servis yapalım .(ılık daha güzel bence:)).....afiyet olsun......

kadayıf dolması


malzemeler:
yarım kilo kadayıf
1 su bardağı ceviz
kızartmak için:
3 tane yumurta
1 kahve fincanı süt
sıvıyağ
şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1-2 damla limon
yapılışı:
ilk önce şerbeti hazırlayalım su ve şekeri kaynatıp ocağı kapatmaya yakın limonu damlatalım ılınması için bi kenara alalım.kadayıfı biraz didikleyip bir tabak üzerine bir parça alıp elimizle bastırarak düzeltelim ortasına ceviz koyup dolma gibi saralım .bir kapta yumurta ve sütü iyice çırpalım sardığımız dolmaları bu harca bulayıp biraz sıkalım.kızdırdığımız sıvıyağda kızartalım yağdan çıkarıp şerbetin içine atalım..biraz acemice çok büyük oldular ama tadı süperdi:))afiyet olsun