28 Eylül 2012 Cuma

REÇELLİ KURABİYE



Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker

1 adet yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
2.5 su bardağı normal un
yarım paket kabartma tozu

Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unuda yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına portakal marmelatından koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. 
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.