11 Mayıs 2011 Çarşamba

çilekli tartöletler




tartölet hamuru:
125 gr oda ısısında margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

krema için:
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
süsleme için :çilek
yapılışı:
tartölet hamurumuzu yoğurup bezelere ayıralım. yağlanmış hafif unlanmış kalıplarımıza yerleştirip çatalla bir kaç delik açalım kabarmaması için fırında kızarıncaya dek pişirelim. fırından alıp kalıptan çıkarıp soğutalım.
kremamızıda hazırlayalım süt,un,nişasta ve şekeri tencereye alıp pişirelim soğuduktan sonra tartöletlerimizin içine sıkma torbası ile dolduralım üzerini çileklerle süsleyelim****afiyet olsun****