17 Şubat 2009 Salı

talaş böreği

malzemeler:
1 paket milföy hamuru
250-300 gr kuşbaşı doğranmış et
5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 adet küp doğranmış haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
tuz,karabiber,kimyon


yapılışı:

soğanı yemeklik doğrayıp tavada erittiğimiz margarinle kavuralım üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi alıp 1-2 dakika kavurmaya devam edelim daha sonra 1 bardak su ekleyip etleri pişirelim pişmesine yakın haşlanmış bezelye , patatesi ve baharatını ekleyip 2-3 dakika pişirelim.milföy hamurunu tezgaha alalım elimizle veya merdane ile biraz büyütelim tam ortasına hazırladığımız harcı koyalım dört ucunu birleştirelim ve birleşme yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye alalım.üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim fırına verelim.....afiyet olsun.......

Hiç yorum yok: