17 Şubat 2009 Salı

zerde

malzemeler:
8 bardak su
4 su bardagi seker
1 su bardagi pirinç
1 yemek kasigi zerdeçal

yapilisi:

Pirinci yikayip 8 bardak su ve 1 bardak sekerini ve 1 bardak pirinci ekleyerek ocaga alalim.Kaynamaya baslayinca kaynardan düsmeyecek vaziyette altini kisalim ve pirinçler uzamayip pismesine yakin geri kalan 3 bardak sekerini ekleyelim1 yemek kasigi zerdeçali 2-3 yemek kasigi sicak suya islatalim ve rengi çikinca bir çay süzgeçinde süzelim.Süzdügümüz sari suyu zerdenin üzerine ekleyip bir-iki tasim kaynatalim.(eger koyulasmazsa 1 yemek kasigi nisasta ile kivami baglayabiliriz)daha sonra kaselere bosaltip kus üzümü ve findik fistik ile süsleyebiliriz...afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık anlamadığım nokta neden kırmızı bir renk almış orjinali sarı değilmiydi

nur dedi ki...

:))aslında sarıda değil turuncu oldu biraz ama ışıktan kırmızı çıktı resimde