15 Şubat 2009 Pazar

aşure

malzemeler:
buğday
nohut
kuru fasulye
pirinç
toz şeker
incir
kayısı
sarı üzüm
karanfil
üzerine:ceviznartarçınfındık

yapılışı:

buğdayı iyice yıkayalım üzeri geçecek kadar su ilave edip 5 dk kaynatalım serin bi yerde bir gece bekletelim.fasulye ve nohutuda aynı şekilde hazırlayalım bir gece bekletelim.sabah bugdayı yıkayıp büyük bir tencereye alalım suyunu ilave edip pişirelim ara ara sıcak su ekleyebiliriz nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım pişince sularını süzüp buğdayın içine atalım 1 yemek kaşığı kadarda pirinç atalım kıvamı gelene kadar devamlı karıştıralım önceden yıkanmış sıcak suda bekletilmiş tavla zarı büyüklüğünde doğranmış kayısı incir , üzümleri ve şekerini karanfili atalım meyvalarda piştikten sonra biraz ılıdıktan sonra servis yapabiliriz.süsleme arzuya bağlı.....afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: