15 Şubat 2009 Pazar

kazan kebabı


malzemeler:
250 gr yağlı kıyma
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber,tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
yapılışı:
patlıcanları 1 er cm kalınlığında kabuklarını soymadan verev keselim tuzlu suda 10 dk bekletelim.soğanı yemeklik ,biberleri küçük küçük doğrayalım kıymaya ilave edelim salçasını pul biberini,tuzunu,karabiberini atıp yoğuralım.patlıcanları yıkadıktan sonra aralarına köfteli harçtan koyalım.tencereye dizelim domatesleride düz oarak keselim 1 er cm aralıklı keselim arasına harçtan koyalım .yarımsu bardağı su ve yarım çay bardağı sıvıyağı üzerine gezdirelim .önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.........afiyet olsun........

1 yorum:

narinmutfagi82.blogcu.com dedi ki...

canim yorum icin tesekkürler
yemekler harika insallah yarin
kazan kebebini deniyecegim
yemeklerinin hepsi harika görünüyor ellerine saglik