5 Mart 2009 Perşembe

renkli patatesler

malzemeler:
8-9 adet orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet rendelenmiş havuç
küçük bir demet dereotu veya maydanoz doğranmış
kırmızı pul biber
tuz
yapılışı:
patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezme aleti ile geniş bir kapta ezelim tereyağını ilave edelim patateslerin sıcaklığı ile erisin en son tuzunu ekleyip karıştıralım ayrı ayrı tabaklara havucu,maydanozu,ve biberi koyalım patatesten küçük toplar yapalım birazını havuca birazını maydanoza birazınıda bibere bulayalım servis tabağına alalım....afiyet olsun

3 yorum:

orguknit dedi ki...

Ellerine sağlık
ne güzel renk cümbüşü olmuş seninki
görüşmek üzere
sevgiler

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

gerçeken güzel görünüyorlar.ellerine sağlık canım.iyi hafta sonları

renklipastalar dedi ki...

Ellerine sağlık. Patatesler çok güzel. Mevlid kandilin kutlu olsun. TAbii kadınlar günün de. Rabbim tüm dualarını kabul etsin. GÖrüşmek üzere...
Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum.