5 Mart 2009 Perşembe

muhallebili kadayıf

malzemeler:
250 gr tel kadayıf
125 gr tereyağ
ceviz içi
muhallebisi için:
yarım kilo süt
1 buçuk fincan un
1 buçuk fincan şeker
50 gr margarin
1 bardak süt +1 paket kremşanti
yapılışı:
kadayıfı buzluğa atalım 2 saat kalsın çıkardığımızda bıçakla ince ince keselim tereyağını ve kadayıfı geniş bir tencerede kısık ateşte kavurmaya başlayalımrengi dönmeye başlayınca cevizide içine atalım kadayıfın rengi kahverengi olduğunda ocağı kapatalım.muhallebi için olan bütün malzemeleri tencereye alıp ocakta kaynayana kadar pişirelim piştiğinde 50 gr margarini içine atıp mikserle çırpalım.sütle kremşantiyide çırpıp muhallebi biraz ılıdığında içine koyalım biraz daha mikserle çırpalım.büyük dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını elimizle bastırarak yerleştirelim üzerine muhallebiyi boşaltalım en üstüne kalan kadayıfı dikkatle yaydıktan sonra dolaba alalım en az 2 saat beklesin....afiyet olsun...

Hiç yorum yok: