9 Mart 2009 Pazartesi

un helvası

malzemeler:
125 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
yapılışı:
tencereye margarini alıp eritelim eridikten sonra unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım.bu arada başka bir tencereye süt ve şekeri koyup ocağı yakalım .unu kahverengi olana kadar kavuralım kıvamı geldiğinde kaynayan şerbeti unun içine boşaltalım topaklanmaması için
süt kendini çekip kıvam alana kadar ezerek karıştırmaya devam edelim tencerenin ağzını kapatıp ocağı söndürelim dinlensin biraz. servis yaparken helvayı alt üst edip karıştırdıktan sonra afiyetle yemeye hazırdır...afiyet olsun

2 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Canım iyi haftalar...ellerine sağlık...ben de çok severim ama hiç kendim yapmadım doğrusu...sevgiler canım..

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.