2 Mart 2009 Pazartesi

hasan paşa köftesi

malzemeler:
köfte için:
300 gr Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
Bayat Ekmek İçi
Kimyon
Kekik
Tuz
püre için malzemeler:
2 Patates
1 Çay Bardağı Rende Kaşar
50 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
yapılışı:
Köfte malzemeleri yoğuralım dinlenmeye bırakalım.Patatesler soyup doğrayalım üstünü geçecek kadar su koyup ve haşlayalım. Bu arada Köfteden cevizden az büyüklükte parçalar alıp içlerini oyarak çanak şekli verelim 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirelim. Haşlanan patatesin içine sıcakken tereyağı ve kaşar peynir koyarak püre haline getirelim. Fırından çıkardığımız köftelerin içine püre koyalım. Salçayı 1 bardak su ile karıştırıp köfte tepsisine dökelim fırına verelim tekrar. Köfteler pişene kadar ve patatesler hafif kızarana kadar fırında tutalım....afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: