28 Ocak 2010 Perşembe

maklube

malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kuru soğan
tereyağ
yapılışı:
kuş başı eti az su ile düdüklüde haşladım.patlıcan ve patatesleri halka halka kesip kızarttım pirinci yıkayıp süzdüm tereyağda kavurdum et haşlandıktan sonra onuda hafif yağda kavurdum sıra geldi tencereye yerleştirmeye :)soğanı halka doğradım tencerenin altına serdim üzerine etleri yaydım derken patates patlıcan pirinçi sırayla kat yaptım malzeme bitene kadar sıralama aynı en üste pirinç gelecek yine eti haşladığım süyü koyarak pişirdim pilavı yanında salata ve yoğurt muhteşemmm...afiyet olsun...

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlık hiç denemedim ama sırada:))

Hilal dedi ki...

canım bayılırım maklubeye, ben atlıcansızını yayınlamıştım bloğumda daha önce. enfes görünüyor seninki de, olsa da yesek :)