23 Eylül 2009 Çarşamba

midye tava tadında tavuk

malzemeler:
yarım kilo kuş başı tavuk eti
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un

sos malzemeleri:

250 gram yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi
2 diş sarımak
3 dilim ekmek içi ufalanmış
yapılışı:
tavuk etlerini çöp şişlere geçirelim ayrı bir kapta maden suyu,un ve tuzu iyice çırpalım koyu bir bulamaç elde edelim şişlere geçirdiğimiz etleri bu karışıma yatıralım her tarafını bulayalım.kızgın yağda kızartalım.sos için yoğurt,dövülmüş ceviz içi , sarımsaklar ve ekmek içini hepsini karıştırarak hazırlanır kızartılan tavuk sosa batırılarak sıcak olarak yenir.***afiyet olsun***

1 yorum:

SerpiL dedi ki...

bu tarifi lezzet pınarından görüp denedim.aynı ölçüler nefis oldu.makinamda sırasını bekliyor.enfes bir tat.yazışmak dileğiyle