12 Mayıs 2009 Salı

sütlü sarma

malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 poşet kremşanti +1 su bardağı süt
hindistan cevizi
yapılışı:
ilk önce tepside hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizini serpelim bi kenara alalım.tencereye süt ,un ,şeker,ve kakao yu alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.(Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım)margarini ekleyip 3-4 dk mikser çırpalım.tepsideki hindisyan cevizinin üzerine azar azar dökelim muhallebiyi.soğuduktan sonra dolaba alalım 2 saat bekletelim.krem şantiyi sütle çırpalım ve dinlenen muhallebinin üzerine incecik yayalım tekrar dolaba alalımservis yapacağımız zaman istediğimiz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesip ve rulo şeklinde saralım. Çatlayan yerler olursa hindistancevizi serpin. ****afiyet olsun****

2 yorum:

hakan-can dedi ki...

Merhabalar Nur hanım...:)

Sütlü sarma hayatımda ilk kez duyuyorum ve acayip enterresan bir lezzete benziyor çok merak ettim doğrusu tadını...

Keyif dolu,herşeyin tadında olduğu bir gün dilerim..:)

renklipastalar dedi ki...

Eline sağlık canım. Ben bunu hazır tavuk göğsü ile yapmıştım. Şu toz halinde satılanlardan. Bu tarif iyi oldu.