27 Şubat 2009 Cuma

zeytinyağlı lahana sarması

malzemeler:
1 orta boy lahana
3 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi su
1 demet maydanoz
4 sogan1 domates
1 yemek kasigi domates salçasi
1 limon suyu
1 yemek kasigi çam fistigi
1 yemek kasigi kus üzümü
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Karabiber, nane
yapilisi:
Lahananın dış yapraklarını kaynar tuzlu suda haslayalım.
Ince dogranmış sogan zeytinyağda hafif pembe olana kadar kavuralım. fıstığı ilave edelim. Bir kaç kere karıştıralım.
Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edelim.Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
1 domatesi rondodan geçirip salça ile Kavrulmakta olan pirince ilave edelim. Bir su bardagi su ,şeker,tuz ve karabiber (arzu edilen baska baharatlarda eklenebilir.)Karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Kapagi kapali 15 dakika demlenmesini bekleyelim .Limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü ilave edip Karıştıralım.
Lahana yapraklarinin sert damarlı kısımlarını bir bıçakla alalım. Hazirlanan içle arzuya göre uzun veya küçük saralım. (Zeytinyaglida uzun tercih edilir.)
Kalan lahana yapraklari tencerenin altına serelim üstüne Sarmaları dizelim. Aralara limonu dilimleyip koyalım.Üstünü yine lahana yapraklarıyla örtelim. Bir su bardagi su ekleyip kısık ateste suyunu çekene kadar pişirelim.......afiyet olsun........

1 yorum:

emine dedi ki...

bu kış daha hiç yemedim lahana sarması çok severim ama çok sert bu yıl lahanalar nedense bir türlü seçip alamadım pazar filan da yok ki buralarda gidip seçeyim taze taze ellerine sağlık nefis görünüyor inşaallah mevsimi geçmeden güzel bir tane alıp yaparım iyi geceler