27 Ağustos 2010 Cuma

katmer poğaça



malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

20 gr yaşmaya

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı şeker

aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı)

nişasta

arasına: oda sıcaklığında tereyağ

içi: için peynir



yapılışı:

mayayı çok az ılık suyla eritelim, ılık süt,sıvıyağ,şeker,tuz ve un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yapalım.mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayıralım.Her parçayı nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürerek üstüste alalım en üsttekine yağ sürmüyoruz.Üstüste dizilmiş bu hamurları yine nişasta bile fazla ezmeden yavaş yavaş 60,70 cm çapına gelinceye kadar açalım.açarken diğer hamurları açar gibi aşağı yukarı ilerleterek açmayalım merdaneyi hamurun tam ortasına koyarak bir defa tek yönlü hareket ettirelim yani tam ortadan yukarı.tam ortadan aşağı,tam ortadan sağa,tam ortadan sola gibi....sonra üçgenlere bölelim arasına peynir koyarak sigara böreği gibi saralım bu şekilde 40 dk bekletelim üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verelim ...afiyet olsun.....ben fazla kizarttim unuttumda fırında:))

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı iftarlar.
(Rengi biraz değişsede çıtır çıtır bir havası var)

Saygılar.