6 Şubat 2010 Cumartesi

patates kapama


malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı
8 adet patates
1 çay bardağı süt
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
karabiber
kırmızıbiber
kekik
1 su bardağı kaşar rendesi
yapılışı:
patatesi haşlayıp ezip süt ve tereyağ ilave ederek püre yapalım dikdörtgen bir kalıba streç veya folya geçirelim içini püre ile kaplayalım( üzerini kapatacak kadar püre ayıralım) gelelim etin hazırlanmasına eti tavaya alalım suyunu çekene kadar pişirelim sarımsağı baharatlarını ekleyelim birazda öle çevirelim ve ocaktan alıp püreli kalıbın ortasına boşaltalım üzerini ayırdığımız püre ile kapatıp buzdolapta 20 dk bekletelim .Dolaptan çıkarınca borcama ters çevirelim üzerine bir kaç parça tereyağ koyalım ve rende kaşarı serpip fırıne verelim kaşar eriyip kızardığında fırından alalım dilimleyerek servis yapalım..afiyet olsun

4 yorum:

Şengülce dedi ki...

canım arkadaşım hemşerim yine nefis yapmışsın ellerine sağlık .iyi pazarlar..

Pembe Tatlar dedi ki...

Oo harikasın canım ya ellerine sağlık...

mutlu pazarlar...

kalpkurabiye dedi ki...

tatlım yine şahanesinn ellerine sağlıkk sevgiler..

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Nurum,bu ne güzelik yahu iştah açıcı olmuş tadda kimbilir ne güzelldir ilk fırsatta denemem lazım ellerine sağlık..A.E.O