17 Haziran 2009 Çarşamba

kömbe


malzemeler:
1 kg un
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 paket maya
su
içi için malzemeler:
yarım kilo kıyma
3 tane soğan
kırmızı biber-karabiber-tuz
üzerine sürmek için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
yapılışı:
unu yoğuracağımız kaba alıp sütü, sıvı yağı, tuzu ve mayayı alıp azar azarda su ekleyerek yoğuralım kulak memesi olacak.hamur yarım saat dinlenirken içini hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyelim baharatınıda atıp iyice yoğuralım hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayıralım birini oklava ile açıp yağladaığımız tepsiye alalım üzerine kıymalı harcı yayalım ve elimizle üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpelim diğer hamuruda açıp kıymalı harcın üzerine kapatalım .üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu iyi çırpıp sürelim fırına verelim.....afiyet olsun.....

1 yorum:

Şengülce dedi ki...

canım nasılsın yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık arkadaşım..