5 Kasım 2009 Perşembe

alman pastası

Hamuru için malzemeler:
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 fiske tuz
aldığı kadar un

Kreması için malzemeler:

2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
1 su bardağından iki parmak az toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 paket vanilya

yapılışı
:Hamur için sırayla yumurta, yağ, şeker ve mayayı bir kaba koyalım. Unu azar azar ilave edelim. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Yoğurulan hamurun 2 saat mayalanmasını bekleyelim. Krema için tencereye şekeri, sütü, yumurtayı ve unu koyup kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca altını kapatalım. Margarini ve vanilyayı ekleyip Soğumaya bırakalım. Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve ek yerlerinin altta kalmasını sağlayalım. 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişen ve ılıyan pufların aralarına hazırladığınız kremadan koyup servis tabağına alıp Üzerlerine pudra şekeri serpelim.*** Afiyet olsun***

3 yorum:

Şengülce dedi ki...

canım arkadaşım ben yemezmiyim o pastalardan nede güzel olmuşlar ellerine sağlık canım..sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok merak eettiğim bir lezet ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Bende alman pastasını çok severim ama hiç yapmadım. Ellerine sağlık