1 Mart 2011 Salı

açma




malzemeler:

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2 tane haşlanmış iyice ezilmiş patates

20 gr lık yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

1 yumurta sarısı

dışarda bekletilmiş 50 gr kadar margarin

yapılışı:

yumurta ve margarin hariç bütün malzemeleri kaba alarak hamuru yoğuralım ama iyice yoğuralım ve mayalanması için bekletelim elimize limon büyüklüğünde hamur alalım arasına yumuşamış margarin sürelim ve şekil verip tepsiye alalım tepsidede bir yarım saat daha bekletelim fırına vermeden yumurta sarısınıda sürelim arzu ederseniz susamda serpebilirsiniz ...afiyet olsun.....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydin nurcugum nasilsin
acma sahane olmus ellerine saglik
sevgilerimle
leyla
ugurbocegi1